Raspberry PI vending shield (RASPIVEND)

(scos din productie - inlocuit cu https://picovend.ro/pvezmasterro.php)

Aceasta versiune asigura managementul integral al sistemepelor de plata MDB (bancnote, monede si cashless). Se pot folosi doar functiile si procedurile implementate in interfata. Dispozitivul emuleaza un controller de automat Level 2 pentru cashless si suporta functii de revalue.

Dezvoltarea acestui modul a pornit avand in vedere doua obiective:

1. Constructia de automate de vanzare noi, cu touch-screen, pe baza unui SBC de tip Raspberry PI sau compatibil (Banana PI, etc.).
2. Upgrade pentru automate de vanzare folosite, cu touch-screen, pe baza unui SBC de tip Raspberry PI sau compatibil (Banana PI, etc.).

Se poate conecta la orice SBC care are un conector de 40 de pini, compatibil cu cel al Raspberry PI.

Ofera urmatoarele functii:

  • Port MDB pentru conectarea oricarui tip de sistem de plata MDB (bill validator, acceptor de monede, changer, cashless);
  • Port ccTalk pentru conectarea oricarui tip de sistem de plata ccTalk (hopper, acceptor de monede, validator de bancote, recycler de bancnote, etc.);
  • Doua porturi RS232, multiplexate, pentru conectarea de sisteme de plata RS232 sau a altor periferice (imprimanta, card reader, etc.);
  • Port pentru conectarea Raspberry pi (sau compatibil), asigurand alimentarea cu 5VCC/2A si controlul acesteia pentru shutdown.
  • Ceas de timp real (RTC) si memorie EEPROM 32kbit, pentru stocarea de configuratii, contoare nevolatile, etc.
  • Port de expandare VTLCOMBUS pentru conectarea de module de expandare compatibile. Aceste module se pot selecta din gama existenta sau se pot proiecta in functie de necesitatile aplicatiei;
  • Port pentru conectarea unui modem dispozitiv de comunicatie. Pentru moment, este disponibil pentru conectarea pe acest port, doar un modem GPRS (M2M) care poate asigura comunicatia de date cu un server.

Prin utilizarea acestui modul se simplifica foarte mult dezvoltarea de noi automate de vanzare cu touchscreen si upgrade-ul celor existente, prin adaugarea unui touchscreen.

Vending machine in cativa pasi simply, cu Raspberry PI.

Toate aplicatiile Python 3 necesita PySerial 3.0.1 (testat si cu PySerial 3.2.1 si 3.3)

Manual v1.0 Pentru firmware pana la 08.03.2017
Aplicatie demo Python 3 - v1.0 Pentru firmware pana la 08.03.2017
Manual v1.5 Pentru firmware incepand cu 08.03.2017
Aplicatie demo Python 3 - v1.5 Pentru firmware incepand cu 08.03.2017
Manual v1.6 Pentru firmware incepand cu 22.03.2017
Aplicatie demo Python 3 - v1.6 Pentru firmware incepand cu 22.03.2017

In acest video puteti observa cat de simpla este utilizarea acestui shield, chiar utilizand telnet.