Kit change machine/token dispenser/souvenirs/car wash

Smart-kit multifunctional ce poate fi utiluzat pentru urmatoarele functii:

  • Token dispenser (distribuitor de jetoane) - suporta pana la 5 hoppere ccTalk (pot fi si diferite) pentru a distribui jetoane de diverse valori si 3 niveluri de pret (configurabile) pentru jetoane (ex. 3lei = 1 jeton, 5 lei = 2 jetoane, 10 lei = 5 jetoane);
  • Automat de suveniruri (medalii) - suporta pana la 5 hoppere ccTalk, cu pret configurabil;
  • Change machine - suporta pana la 5 hoppere ccTalk, cu valori diferite ale monedelor;
  • Sistem de actionare pentru controlul accesului, utilizand cash (monede si bancnote) - cu un releu si sensor de pozitie, se poate utiliza pentru bariere de access, turnicheti, usi, etc. Suporta doua niveluri de pret, unul pentru prima vanzare si al doilea pentru vanzarile ulterioare, in cadrul aceleiasi tranzactii (ex. se introduc 10 lei, prima actionare costa 2 lei, urmatoarele cate 1.50lei), util pentru grupuri;
  • Sistem de comanda programe spalare pentru spalatorii auto self-service. Poate comanda pana la 8 programe diferite (8 relee), iar pretul si timpul sunt configurabile pentru fiecare releu. Astfel, se poate configura 1 leu/30sec pentru clatirea initiala, 1 leu/20sec spuma activa, 2 lei/10 sec pentru ceara, etc.). Combinatiile pret/durata sunt configurabile pentru fiecare releu in parte. Creditul neutilizat pentru un program se transfera programului selectat ulterior.

Sistemul se utilizeaza cu sisteme de plata cash, protocol MDB. In cazul in care, la un moment dat, toate hopperele se afla in imposibilitatea de a livra, controller-ul intra in stare de nefunctionare si nu mai accepta bancnote sau monede, afisand un mesaj referitor la aceasta stare.

Sistemul este modular si se compune, dupa destinatie, din urmatoarele trei echipamente:

1. PICOVEND LCD CONTROLLER - usor de instalat, se monteaza pe spatele display-ului alfanumeric, se poate alimenta cu o tensiune intre 9VDC si 30VDC. Controller-ul este acelasi pentru oricare din functiile descrise mai sus si se configureaza in functie de destinatie. Ofera un meniu de configurare complex si flexibil, pentru a acoperi toate posibilitatile din teren.

Este echipat cu urmatoarele:
- Interfata MDB pentru conectarea sistemelor de plata cash (validator de bancnote si acceptor de monede). Se poate conecta si acceptor de monede cu magazie de rest (changer/restiera), caz in care sistemul poate oferi si rest la tranzactii;
- Interfata ccTalk pentru conectarea de hoppere diverse. Software-ul suporta maximum 5 hoppere (cu adresele 3, 4, 5, 6 si 7). Pentru fiecare hopper se poate configura valoarea jetonului sau a monedei. Sistemul necesita configurarea in regresie pentru functia de change machine (ex. hopper adresa 3 - 0.50 lei, hopper adresa 4 - 0.10 lei), dar poate fi configurat si cu aceeasi valoare pe hoppere cu adrese diferite, pentru a mari capacitatea, in cazul in care se utilizeaza o singura valoare pentru monedele returnate);
- Interfata pentru tastatura matriceala (4 randuri x 3 coloane). Tastatura este utilizata in modurile de lucru "Manual" pentru change machine (permitand acumularea unui credit inainte de comanda hopperelor), pentru token dispenser (permitand acumularea unui credit inainde de comanda hopperului dorit si pentru relay mode (permitand acumularea unui credit inainte de actionarea unui releu).
- Interfata pentru buton service, care permite conectarea unui buton, necesar la administrarea si configurarea controller-ului.

In modul de lucru "change machine", controller-ul scaleaza automat creditul ramas, in cazul in care unul dintre hoppere nu poate livra (lipsa monede, blocaj monede) si incearca, in mod automat, livrarea monedelor de alta valoare, echivalente, din alt hopper.

In modul de lucru "relay" prin tastatura atasata se poate comanda actionarea unui anumit releu, cu durata calculata in baza creditului acumulat si trecerea la alt releu, ori de cate ori este necesar, in limita creditului. In acest mod de lucru, controller-ul accepta si fractiuni de credit, calculand automat un timp de actionare echivalent (ex. in cazul in care un releu este configurat 3 lei - 60 secunde, daca valoarea creditului acumulat este de 2 lei, releul este actionat pentru 40 de secunde), sporind flexibilitatea in alegerea preturilor. Atasat fiecarui releu, controller-ul afiseaza un mesaj (maximum 16 caractere alfanumerice), aceste mesaje sunt presetate si se vor modifica la solicitarea beneficiarului, inainte de programarea si livrarea echipamentului.

In modul de lucru "token dispenser", din tastatura se poate selecta produsul, daca masina este echipata cu mai multe hoppere. De asemenea, fiecare produs poate avea pretul sau si exista 3 niveluri de pret pentru fiecare produs. Astfel, se pot stabili 3 praguri diferite de credit, pentru care se ofera 3 cantitati diferite de jetoane, oferind o flexibilitate maxima in bonificatiile oferite clientilor.

 

2. PICOVEND IO 8XK - este un modul de comanda cu 8 relee, care permite actionarea, pe rand, a acestora, pentru o durata determinata (maximum 65535 secunde). De asemenea, este echipat si cu un buzzer. Modulul se controleaza prin conectarea directa in bus-ul MDB al controller-ului, de unde obtine si tensiunea de alimentare necesara functionarii. Releele cu care este echipat suporta un curent maxim de 500mA/24V or 100mA/100V. Necesita relee intermediare sau contactori, pentru comanda tensiunilor de lucru ale echipamentelor de forta. Tensiunea de lucru recomandata este de 24V. Modululul este echipat cu sursa proprie de 5VDC (comutatie). 

De asemenea, este echipat cu ceas de timp real, pentru a contoriza timpul ramas chiar in cazul intreruperii comunicatiei cu controller-ul si avertizeaza, de sine statator, prin buzzer-ul cu care este echipat, receptionarea comenzilor si marcheaza sonor ultimele 5 secunde in care releul curent este actionat.

Releele cu care este echipat modulul sunt de tip NO. Modulul se poate utiliza pentru aplicatii de spalatorii auto cu autoservice (self-service car-wash).

 

 

3. PICOVEND IO TINY 1XK - este un modul de comanda cu un singur releu, pentru aplicatiile de control access in baza unui credit cash acumulat. Modulul se controleaza prin conectarea directa in bus-ul MDB al controller-ului, de unde obtine si tensiunea de alimentare necesara functionarii. Este echipat si cu o intrare digitala (contact NC) care sa asigure actionarea releului doar cand echipamentul care controleaza accesul este pregatit (usa inchisa, turnichet in pozitie, bariera inchisa, etc), astfel evitandu-se utilizarea creditului fara eliberarea accesului. Releul cu care este echipat dispozitiivul asuporta un curent maxim de 2A.

 

 

 

 

 

 

Acest kit se afla in faza de testare. In cazul in care aveti o solicitare legata de acest produs, va rugam sa ne contactati.