Interfata MDB-Executive

Cum sa conectez un acceptor MDB sau un validator MDB pe un automat care nu are decit port Executive?

Interfatarea sistemelor de plata MDB pe masini care nu sunt echipate cu un astfel de port nu se poate face in mod direct, din cauza diferentelor la nivelul arhitecturii hardware a acestor interfete.

Insa, aceasta interfatare se poate realiza in doua moduri:

1. Utilizarea unui changer (acceptor de monede cu rest) care permite instalarea de periferice MDB (de exemplu, NRI G46 sau Curenza C2). In cazul in care, oricum, detineti un astfel de echipament, el va permite, printr-un modul optional, sa conectati un validator de bancnote MDB, pentru a face posibila incasarea atit de monede cit si de bancnote.

2. In cazul in care nu v-ati propus sa restituiti rest clientului dupa incheierea tranzactiei si nu detineti un changer echipat sau care poate fi echipat cu un periferic MDB, o solutie mai ieftina si la fel de simpla, este utilizarea unei interfete care se conecteaza in automat pe portul Executive si care permite montarea de sisteme de plata MDB. Aceasta interfata va fi echipata cu un microcontroller, care va ave implementat atit protocolul MDB master cit si protocolul Executive pentru periferic si va asigura translatia intre cele doua protocoale. Interfata va necesita o sursa externa de alimentare, fie 24VDC, fie 24VAC. De obicei, in automatele care sunt echipate cu port Executive, se poate gasi usor o sursa de 24VAC. In cazul in care doriti sa utilizati aceasta sursa, este bine sa verificati daca sistemele de plata permit alimentarea pina la 36VDC, deoarece prin redresare si filtrarea tensiunii de 24VAC se poate ajunge pina la valori de 33-34VDC. In cazul in care aceste valori nu sunt suportate de catre sistemele de plata, este necesara utilizarea unei surse externe de 24VDC/2A.