Interfata Innovative-MDB-Executive

Descarcati documentatia de prezentare aici

Descarcati aplicatia pentru configurare (functioneaza doar cu interfata de configurare ATMINNOcV1.0) - download

In conditiile in care exista inca foarte multe automate care suporta doar protocol Paralel/Pulse si Executive (Necta/Zanussi Spazio, Brio, Colibri, Kikko, Venezia, Zenith, etc.) se pune adeseori problema: "cum sa conectez un validator/acceptor de bancnote BV100, BV20, NV7 sau NV9 cu interfata paralel si un changer (restiera) MDB pe portul Executive?"

Se poate conecta pe automate de cafea, snack, bauturi reci si orice alt automat echipat cu port Executive.

Sau "cum sa conectez un validator de bancnote (cititor de bancnote) pe Executive?"

Aceasta situatie este destul de des intilnita in locatiile in care se doreste returnarea restului catre clienti, dupa finalizarea tranzactiei.

Validatoarele/acceptoarele de bancnote BV100 si BV20 sunt foarte cunoscute si adesea utilizate, datorita pretului foarte bun si a ratei mari de acceptare. De asemenea, de cele mai multe ori avem la dispozitie un changer (o restiera) NRI G46 doar MDB. Pentru a acoperi aceasta speta, este, de obicei, necesar sa se aplice un upgrade changer-ului pentru a se adauga un modul Executive si unul care sa suporte un periferic MDB. In acelasi timp, este necesar ca validatorul de bancnote BV100/BV20 sa fie echipat cu o interfata MDB pentru a putea fi conectat ca periferic MDB la changer. Toate acestea cresc destul de mult costul sistemului.

In consecinta, am decis sa dezvoltam o interfata care sa indeplineasca urmatoarele functii:
- conectarea directa a unui validator/acceptor BV100/BV20 cu port paralel;
- conectarea directa a unui changer (restiera) MDB;
- incasarea de monede si bancnote;
- returnarea de rest in monede la finalizarea tranzactiei;
- alimentarea corespunzatoare cu 12Vcc si 24Vcc pentru ambele sisteme de plata, fara a necesita surse de alimentare externe (alimentarile sunt obtinute prin filtrarea si stabilizarea tensiunii de 24Vac existenta in orice automat).

Prin aceasta solutie se elimina costurile suplimentare cu interfete aditionale si complicatiile la instalare, generate de necesitatea asamblarii manuale a unor cabluri.