ATMBUS TO MDB MASTER

Acest echipament a fost creat pentru a facilita conectarea oricarui periferic MDB la un port serial RS232 (sau, prin intermediul unui cablu convertor USB-RS232, la orice dispozitiv USB host). In acest mod, devine posibila conectarea unui acceptor de monede MDB, a a unui validator de bancnote MDB sau a oricarui periferic MDB la un PC, SBC (Raspberry PI, Banana PI) sau chiar la un PLC.

Prin utilizarea acestui echipament dispare necesitatea calculului CRC pentru MDB, dispar problemele de timing si necesitatea manipularii bitului de mod (bitul 9). Este necesara implementarea la nivelul host-ului doar a mesajelor MDB necesare pentru perifericul/perifericele conectate si a logicii de functionare a automatului ce se realizeaza. Toata partea de nivel scazut este implementata la nivelul modulului ATMBUS TO MDB MASTER.

Fiind echipat cu un microcontroller PIC 18F26K22 poate el insusi sa functioneze ca modul master pentru alte module ATMBUS.

Functia de baza a acestui modul (cea de conversie a semnalelor) este completata de urmatoarele functii suplimentare:

- Calculul automat al CRC-ului pentru mesajele transmise spre MDB. Aplicatia utilizator nu mai are nevoie sa calculeze acest CRC, modulul avand inclusa aceasta functie.

- Calculul automat al CRC-ului pentru mesajele receptionate de la MDB. Echipamentul extrage si verifica automat CRC-ul pe bus-ul MDB si returneaza catre host doar secventa utila a raspunsului de la periferic.

- Raspunde automat ACK sau NACK catre perifericele MDB, rezolvand problemele de timing (o intarziere mai mare de 5ms pe un bus MDB este interpretata drept NACK).

- Manipularea automata a bitului de mod (bitul 9) pe bus-ul MDB, altfel destul de complicat de realizat pe un port serial. Comunicatia pe 9 biti este transformata in una pe 8 biti.